ATOS Core - Jezgra za 3D skeniranje i inspekciju

 

Na sajmu Control 2013 GOM je imao zadovoljstvo predstaviti najnovijeg člana afirmirane serije ATOS optičkih 3D skenera. ATOS Core je specijaliziran za 3D skeniranje malih i srednjih objekata dimenzija do 500 mm. Koristi provjerene prednosti ATOS sustava kao što su tehnologija plave svjetlosti i GOM sustav stereo kamera.

 

 

Senzor je osnova za razne mjerne zadatke od jednostavne 3D digitalizacije do potpuno automatiziranog mjerenja i inspekcije. Kompaktni dizajn uključuje i dokazanu ATOS Triple Scan tehnologiju. Uz GOM tehnologiju stereo kamera, ATOS Core koristi i dvije mjerne kamere pojedinačno. Funkcija samonadzora konfiguracije stereo kamera osigurava točno i pouzdano mjerenje. Jedinstvena tehnologija omogućuje preciznost i lakše mjerenje sjajnih površina, daje potpune precizne mjerne podatke kod složenih geometrija i zahtjevnih površina. Tehnologija plave svjetlosti, uskopojasno plavo svjetlo iz projekcijske jedinice, omogućuje precizno mjerenje neovisno o uvjetima osvjetljenja okoline. Ove prednosti ATOS Core skenera smanjuju broj potrebnih pojedinačnih skeniranja, te olakšavaju rukovanje sustavom.

ATOS Core može riješiti niz mjernih zadataka, u rasponu od jednostavnog ručnog 3D skeniranja, povratnog inženjerstva, do potpuno automatiziranog mjeriteljstva i inspekcije. Budući da te namjene imaju potpuno različite zahtjeve, ATOS Core je dostupan u tri različite linije:

 
  • Essential Line

Kad se radi o jednostavnom 3d skeniranju, Essential Line nudi savršen uvod u svijet digitalizacije uz provjerenu i dokazanu GOM kvalitetu. Kompletan paket se sastoji od ATOS Core senzorske glave, računala za obradu slika, kablova, opreme i pribora u čvrstoj, laganoj transportnoj torbici. Uključuje odgovarajući operativni softver GOM Scan koji je fokusiran na 3D skenove visoke kvalitete podataka za aplikacije kao što su povratni inženjering i brza izrada prototipova.

 
  • Professional Line

Professional Line je rješenje za složene mjerne zadatke. Osim hardvera iz Essential Line, sadrži i snažan Atos Professional softver. Ovaj afirmirani mjerni i inspekcijski softver, koji se već godinama upotrebljava širom svijeta, uključuje brojne inovativne mogućnosti i funkcije: Trple Scan, uređivanje poligonalnih mreže, parametarsku inspekciju, izvješćivanje, učenje kroz rad, skriptiranje, povratnu i selektivnu projekciju, dinamičko referenciranje za mjerno ticalo, praćenje i adaptere. Dodatne mogućnosti su fotogrametrija i automatizacija pomoću rotacijskih stolića. A svi koji već koriste ATOS Triple Scan ili ATOS Compact Scan mogu upotrijebiti ATOS Core kao dodatni mjerni volumen za specifična mjerenja.

 
  • Kinematics Line

Kinematics Line omogućuje potpuno automatizirano mjerenje i inspekciju malih objekata. Potpuno automatizirana rješenja, uključujući ATOS ScanBox i setove za motoriziranje, daju veću učinkovitost u kontroli kvalitete i veću produktivnost u industrijskim procesima proizvodnje. Mjerne procese i i pozicije kontrolira softver Atos Professional. Kinematics Line uključuje i virtualnu mjernu prostoriju (VMR). To omogućuje sigurno planiranje, prezentaciju i programiranje automatskih mjerenja izravno u softveru ATOS Professional.

 

Video prikaz mjernog postupka >>

Tehničke karakteristike >>

Akcijska prodaja SCAN2CAD: ATOS Core + GEOMAGIC Design Direct >>

 
topomatika logo