Zatražite prezentaciju: info@topomatika.hr

 

 

 

Geomagic ® Freeform ® Plus - STL modeliranje

 

Geomagic Freeform Plus je višenamjenski digitalni sustav za modeliranje i CAD sustav za proizvodnju predmeta složenog oblika, s mnogo detalja, kao što su igračke, figurice, medicinski implantati, umjetnine ili skulpture.

Ovaj softver nudi brz i ekonomičan način stvaranje originalnih modela ili izmjenu i stiliziranje skeniranih podataka, te izlaz podataka za proizvodne sustava za izradu prototipova ili ubrzanu proizvodnju, za pripremu kalupa za glodanje, ili za slanje u daljnje CAD ili CAM sustave

 
 
Geomagic Freeform

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geomagic Freeform Plus koristi virtualnu glinu koja omogućuje neusporedivu slobodu kreiranja i brzo 3D modeliranje kompleksnih, detaljno oblikovanih modela za proizvodnju.

Freeform sustavi uključuje Phantom R uređaj - haptičku ruku, 3D sučelje sa stvarnim taktilnim feedbackom, povratnom silom između korisnika i virtualnog objekta. Geomagic Freeform Plus podržava Sensable Phantom Desktop uređaj. Korisnici mogu raditi u 3D brže nego ikada prije, jer koriste osjetilo dodira za modeliranje virtualne glinu upravo kao da rade s pravom glinom.

Geomagic Freeform Plus pruža CAD interoperabilnost, alate za modeliranje krutih tijela i mogućnosti dizajniranja kalupa unutar sustava. Freeform sustave je jednostavno naučiti upotrebljavati, pa se produktivnost postiže već nakon nekoliko dana prakse.

Značajke:

Konstruiranje gline

 • Jednostavno i brzo konstruiranje osnovnih oblika. Dodavanje u dizajnu pomoću alata kao što su "Toothpaste" i "Pipe"' te krivulje sfera. Jednostavna promjena dizajna alatima kao što je "Extrude to Plane with draft".

Oblikovanje gline

 • Rezbarenje i oblikovanje gline u virtualnom prostoru pomoću širokog raspona alata, uključujući britve, noževe, strugače... Dostupni su razni alati za poravnavanje i oblikovanje.

Detalji i obrada gline

 • Izvlačenje, brazdanje, klesanje i deformiranje gline bez ograničenja upravo do predviđenog dizajna upotrebom Freeform alata za detalje. Cijeli niz značajki za selekcijsku i premještanje omogućuju repozicioniranje, poravnavanje i odvajanje oblika. Iskoristite raspon kontrola dimenzija za točnost dizajna.

3D krivulje

 • Jednostavno uređivanje, obrada i popravak krivulja, projektiranje iz skica i u ravninu, skice presijecanja i izbočenja krivulja.

Mogućnosti u ravnini

 • Kreiranje, uređivanje i skiciranje u ravnini, orijentiranje ravnine i kopiranje profila.

Solid / površina mogućnosti NURBa

 • Kreiranje i rad s NURBS solid i i površinskim elementima u Freeform Plus ambijentu, s potpunim alatima za trimanje, zrcaljenje i korekturu zajedno s rotacijom, zamahom i "od krivulja do solida". Oblikovanje solida, prepravljanje tijeka rada i logički rad sa solidima. Pretvaranje solid modela u glinu prema potrebi.
 • Dodana polu-automatska i potpuno automatizirana površinska obrada dostupna preko integriranih alata iz Geomagic Studio programa.

Uvoz / izvoz formata datoteka

 • Uvoz i izvoz 2D i 3D standardnih formata uključujući OBJ, STL, DXF, IGES krivulje i JPG, kao i IGES i STEP i izvorne parasolid formate.

2D skiciranje

 • Potpuno stvaranje i uređivanje skica unutar programa Geomagic Freeform olovkom, slobodnom rukom, krivuljama kontrolnih točaka i osnovnim 2D oblicima, kao što su linije, lukovi, krugovi i slično

Mreže, boje i iscrtavanje

 • Uvoz mreža i pretvoranje u glinu, te uređivanje podatke koristeći niz alata za krpanje, deformiranje i istezanje do željenog oblika. Bojenje zračnim kistom.
 • Uvoz i izvoz 2D i 3D industrijskih standardiziranih formata uključujući OBJ, STL, PLY, DXF, IGES krivulje, i JPG.

Vrednovanje i analiziranje

 • Mjerenje svojstava mase kao što su površine, volumeni, gustoća dijelova, i analize"dio po dio" prilagodbe, križanja i debljina. Prikaz modela s izborom rezolucije za povećanje brzine obrade, te izbor između podesivih sekundarnih pregleda.

Dizajn / priprema za proizvodnju

 • Korištenje niza alata za pripremu proizvodnje uključujući "undercut" prikaz, popravak nacrta, alate razdvajanja linija i podijeljen zajednički dizajn. Uvoz stereometrija iz drugih CAD sustava kao reference i za usporedbu.

Dizajniranje kalupa

 • Alati za kompletno dizajniranje kalupa upotrebljavaju izravno Vaš dizajn unutar Freeform Plus programa. Pomoću tih alata možete podijeliti mreže, korigirati segmente krivulja, definirati umetke kalupa , kreirati odvajanje površina, i pregledavati i kreirati umetke jezgre i šupljina.

Video prikaz uporabe Geomagic ® Freeform ® Plus >>

Phantom haptički uređaji >>

Zatražite informacije ili prezentaciju, pošaljite nam upit ili Vaš komentar >>

 
topomatika logo