Zatražite prezentaciju: info@topomatika.hr
ključne riječi: ATOS, GOM Inspect, osiguranje kvalitete, polimeri

Jedna slika govori više od tisuću brojeva - Braun korisiti 3D digitalizaciju u proizvodnji

 

Braun je uveo optičku 3D digitalizaciju u kontrolu kvalitete svojih proizvoda. ATOS 3D digitalizator s GOM Inspect programskim paketom  sada se koristi za automatsko mjerenje i ispitivanje dijelova pri standardiziranoj kontroli prvih izradaka i postupcima kontrole u pripremi proizvodnje.

Dizajn Braunovih proizvoda poznatih brandova kao što su Gillette i Oral-B osvojio je brojne nagrade. Ranije se bazirao na geometrijskim primitivima, ali su ih postupno zamijenile površine slobodnih oblika. No osnova relevantnih planova kontrole još uvijek su dvodimenzionalni tehnički crteži tako da je kontrola kvalitete zahtjevna i naporna, a kontrola potpunih površina nije bila moguća. Zato je Braun prešao na optičko 3D mjeriteljstvo. Kontrola probnih uzoraka sada traje znatno kraće.

ATOS bilježi cijelu površinu objekta, a ne samo pojedinačne točke. Odstupanja od CAD podataka su istaknuta u boji i jasno prikazuju korektivne mjere u lako razumljivim mjernim izvješćima. Optičke mjerne tehnologije daju mnogo više informacija nego prijašnje metode - svaki dio je digitaliziran i prikazan u potpunosti.

Pomoću besplatnog GOM Inspect programskog paketa svi rezultati mjerenja mogu se razmjenjivati i analizirati istovremeno u svim proizvodnim jedinicama tvrtke.

3D mjerna tehnologija osigurava preciznost dizajna svih površine slobodnih oblika, specifično prilagođavanje dimenzije tijekom procesa galvanizacije i kontrolu dimenzije svih proizvoda, te jednostavnije tehničke crteže i mjerna izvješća. Koristi se i za specifične korekcije alata.

Cijeli članak: Jedna slika govori više od tisuću brojeva >>

3D digitalizacija u Braunu
 
topomatika logo