Zatražite prezentaciju: info@topomatika.hr
ključne riječi: ATOS ScanBox, auto industrija, osiguranje kvalitete

Kontrola kvalitete u GEDIA-i,
proizvođaču dijelova za autoindustriju

Proizvođač auto dijelova GEDIA ima novi pristup kontroli kvalitete: zamjenjuje konvencionalne taktilne mjerne uređaje optičkim 3D digitalizatorima. Optički mjerni sustavi smanjenjuju troškove i vrijeme potrebno za mjerenja pa je proizvodnja konkurentnija i fleksibilnija.

GEDIA Gebruder Dingerkus GmbH razvija i proizvodi konstrukcijske dijelove i sklopove za proizvodnju automobilskih karoserija. Novi pristup kontroli kvalitete važan je korak u postizanju GEDIA-inog cilja - biti vodeći u branši po proizvodnim tehnologijama. Prijelaz s tradicionalnih taktilnih sustava na optička 3D mjerenja odvija se u svim GEDIA proizvodnim pogonima i postrojenjima diljem svijeta.

Brzim mjerenjem preciznih i potpunih 3D mjernih podataka, visoko-rezolucijski optički 3D digitalizator ATOS ispunio je zahtjeve tvrtke. Za različite veličine i karakteristike površina komponenata koje GEDIA proizvodi, čak i za kompleksne mjerne zadatke, odabrani 3D optički mjerni sustav nudi:

  • precizne 3D koordinate s mjernim rezultatima visoke kvalitete
  • parametarsku kontrolu kvalitete i sljedive rezultate mjerenja
  • odstupanje stvarne geometrije od CAD-a ili od drugih istovrsnih proizvoda
  • analize prema 2D crtežima
  • kontrola presjeka, tolerancije oblika i položaja te statistička analiza trendova
  • potpuni, jasni mjerni izvještaji

Da bi proces mjerenja postao još fleksibilniji i učinkovitiji u smislu vremena i troškova, GEDIA je uvela i automatizirano mobilno optičko mjerenje: automatiziranu mjernu ćeliju ATOS ScanBox. Mjerenja i kontrola procesa ATOS ScanBoxom su standardizirana i mogu se primijeniti na različitim lokacijama. Kao rezultat, cjelokupni proces kontrole kvalitete postaje sljediv i transparentan.

Cijeli članak: Kontrola kvalitete u tvrtki GEDIA - dobavljaču dijelova za autoindustriju >>

ATOS ScanBox u proizvodnji autodijelova u GEDIA-i
 
topomatika logo