Zatražite prezentaciju: info@topomatika.hr
ključne riječi: ATOS Triple Scan, alatničarstvo, polimeri, osiguranje kvalitete

Brža proizvodnja alata za injekcijsko prešanje u Oechsleru

Zahvaljujući 3D mjernom sustava ATOS Triple Scan i GOM Inspect programskom paketu, stručnjaci za plastiku njemačke tvrtke OECHSLER AG, proizvođača visokotehnoloških plastičnih proizvoda koji kontinuirano unapređuje svoju procesne lance, značajno su ubrzali proizvodnju alata za injekcijsko prešanje.

Ova poznata tvrtka iz Ansbacha razvila je aktuator za elektroničke ručne kočnice (EPB) koji sadrži plastični mjenjač brzina, proizveden od visokotehnoloških materijala kako bi ispunio visoke zahtjeve, a zadržao malu težinu. Oechsler proizvodi mnogo hibridnih dijelova (primjerice, dijelovi kućišta s umetcima ili okvirima) što je odlučilo u izboru GOM-ovog ATOS Triple Scan-a koji skenira cijelu geometriju dijela i u nekoliko sekundi beskontaktno snima detaljnu sliku s milijunima mjernih točaka.

Kompleksni alati koji se koriste za izradu plastičnih proizvoda razvijaju se i proizvode u samoj tvrtki. Zahvaljujući informacijama koje pruža GOM-ov sustav, broj korektivnih petlji tijekom proizvodnje alata smanjio se sa sedam na tri. Sada su u prosjeku potrebne samo tri petlje za nove dijelove, dok je za one koji se pojavljuju u sličnim oblicima potrebna samo jedna velika i jedna manja iteracija. Cilj im je samo jedna iteracija.

Cijeli članak: "Oechsler: Manje petlji za bolje alate" >>

ATOS - proizvodnja alta za injekcijsko prešanje
 
topomatika logo