ključne riječi: ATOS, GOM Inspect,, osiguranje kvalitete, polimeri

GOM 3D mjerna tehnologija u osiguranju kvalitete Braunovih proizvoda

 

Braun, poznati proizvođač uređaja za njegu tijela, koristi GOM optičku mjernu tehnologiju u procesu osiguranja kvalitete. ATOS 3D skener i GOM Inspect programski paket nabavljeni su za automatsko mjerenje i ispitivanje dijelova u standardiziranoj kontroli prvih izradaka i kontroli u pripremi proizvodnje. Nova mjerna tehnologija omogućila je potpuno nove postupke kontrole kvalitete.

Dizajn Braunovih proizvoda poznatih brandova kao što su Oral-B i Gillette osvojio je brojne nagrade. Ranije se bazirao na geometrijskim primitivima, ali su ih postupno zamijenile površine slobodnih oblika. No relevantni planovi kontrole još uvijek se temelje na dvodimenzionalnmi tehničkim crtežmi pa je kontrola kvalitete zahtjevna i naporna, a kontrola potpunih površina nije bila moguća. Zato je Braun uveo optičku 3D mjernu tehnologiju. Kontrola probnih uzoraka sada traje znatno kraće.

ATOS bilježi cijelu površinu objekta, a ne samo pojedinačne točke. Odstupanja od CAD podataka su istaknuta u boji i jasno prikazuju korektivne mjere u lako razumljivim mjernim izvješćima. Nove optičke mjerne tehnologije daju puno više informacija nego prijašnje metode - svaki dio je digitaliziran i prikazan u potpunosti.

Pomoću besplatnog GOM Inspect programskog paketa svi rezultati mjerenja mogu se razmjenjivati i analizirati istovremeno u svim proizvodnim jedinicama tvrtke.

3D mjerna tehnologija osigurava preciznost dizajna svih površine slobodnih oblika, specifično prilagođavanje dimenzija tijekom procesa galvanizacije i kontrolu dimenzije svih proizvoda, te jednostavnije tehničke crteže i mjerna izvješća. Omogućuje i specifične korekcije alata.

Cijeli članak: Jedna slika govori više od tisuću brojeva >>

Braun - osiguranje kvalitetet plastičnih dijelova
 
topomatika logo