Zatražite prezentaciju: info@topomatika.hr

 

ključne riječi: ATOS, osiguranje kvalitete, alatničarstvo, polimeri,

Kontrola oblika i dimenzija injekcijski prešanih dijelova

Za kontrolu oblika i dimenzija injekcijski prešanih dijelova u industriji plastike se koriste ATOS 3D mjerni sustavi. Zbog jasnog i preglednog višebojnog 3D prikaza odstupanja kompletne geometrije površina, analiza rezultata mjerenja je znatno brža i efikasnija u odnosu na druge mjerne metode. Iskrivljenja i skupljanja su jasno prikazana, što ubrzava razvoj alata i omogućuje brži izlazak kvalitetnog proizvoda na tržište.

Visoko-kvalitetni optički mjerni sustavi danas daju precizne rezultate, točnosti usporedive s konvencionalnim koordinatnim mjernim uređajima. Prednost im je brzina, bezkontaktnost, velika količina izmjerenih podataka i fleksibilno korištenje. Digitalizirani podaci daju vizualni 3D prikaz objekta i njegova odstupanja od nominalnih vrijednosti, a upotrebljivi su i za daljnje korištenje i distribuciju.

Sve veći broj tvrtki uključuje i certificiranje optičkih mjernih sustava u svoje mjerne odjele, ne samo zbog točnosti, nego da mjerenje bude bliže proizvodnji i jamči cjelovitu kontrolu kvalitete proizvoda. Osim toga, jasni prikaz odstupanja različitim bojama omogućuje brzu analizu iskrivljenja i skupljanja te tako ubrzava optimizaciju alata.

Cijeli članak: Kontrola kvalitete injekcijski prešanih dijelova >>

Kontrola kvalitete injekcijski prešanih dijelova
 
topomatika logo