Kontrola serijske proizvodnje okretnih postolja vagona >>

 

Prenosni fotogrametrijski sustav TRITOP optički je trokoordinatni mjerni uređaj. Njime se brzo i precizno provode različita zahtjevna mjerenja i to direktno u proizvodnoj hali ili na terenu...(više...)

  Trodimenzionalno mjerenje i kontrola industrijske proizvodnje
 

Trodimenzionalno fotogrametrijsko snimanje broda >>

 

U tradicionalnoj brodogradnji uobičajena je metoda bila kopiranje gotovog "dobro pogođenog" broda pomoću šablona. Modernim metodama trodimenzionalnog snimanja i modeliranja pomoću računala, izrada novog drvenog broda osjetno se olakšava i ubrzava...(više...)

  Trodimenzionalno mjerenje u brodogradnji: fotogrametrijsko snimanje drvenog broda
 

3D mjerenje i kontrola geometrije turbina hidroelektrana >>

 

Mjerni sustavi ATOS i TRITOP iznimno su precizni i primjenjivi i u teškim uvjetima. Topomatika d.o.o. digitalizirala je turbine u više hidroelektrana...(više...)

  Hidroelektrane: precizno trodimenzionalno mjerenje i kontrola geometrije turbina
 

3D digitalizacija antičke brončane skulpture Apoxyomenos >>

 

Precizno bilježenje oblika skulpture moguće je jedino ako se trodimenzionalnom digitalizacijom odredi položaj iznimno velikoga broja točaka s njezine površine...(više...)

  Trodimenzionalno fotogrametrijsko snimanje umjetnina: antička skulptura Apoxyomenos
 

Kontrola geometrije ležaja Domovinskog mosta u Zagrebu

 

Tijekom gradnje Domovinskog mosta u Zagrebu pojavila se potreba za provjerom ispravnosti geomerije ležajeva mosta. Mjerenja su provedena prenosivim fotogrametrijskim sustavom TRITOP u samo nekoliko sati direktno na gradilištu, tako da nije prouzročen zastoj u gradnji mosta.

  Kontrola geometrije ležajeva mosta prijenosnim fotogrametrijskim sustavom TRITOP
 

Fotogrametrijsko 3D snimanje motorne jahte

 

Fotogrametrijsko 3D snimanje motorne jahte u proizvodnoj hali u cilju pračenja i arhiviranja promijena unešenih tijekom procesa proizvodnje te izrade točnog CAD modela koji odgovara stvarnom stanju.

  3D fotogrametrija u brodogradnji: snimanje motorne jahte
 

Dokumentiranje arhitektonskih spomenika: katedrala Sv. Jakova

 

U pilot projektu Ministarstva kulture RH i regionalnog konzervatorskog ureda u Šibeniku dokumentirali smo šibensku katedralu Sv. Jakova, zaštićeni spomenik sakralne arhitekture uvršten u svjetsku baštinu UNESCOa.

  Trodimenzionalna digitalizacija detalja fasade šibenske katedrale
 

Trodimenzionalno snimanje skulptura šibenske katedrale

 

Tijekom restauracijskih radova na šibenskoj katedrali realizirali smo projekt snimanja, 3D modeliranja i reprodukcije skulptura Navještenja i 12 apostola u okviru CSUovog istraživanja primjene novih tehnologija.

  Trodimenzionalna vizualizacija skulptura šibenske katedrale
 
 
topomatika logo