Ljevarstvo i obrada polimera

GOM beskontaktni optički mjerni sustavi upotrebljavaju se u kontroli oblika i dimenzija te analizi deformacija plastičnih dijelova. Podržavaju brzo, jednostavno i precizno ispitivanje potpune površine objekta kao što su primjerice, polimerni dijelovi automobila i injekcijski prešane komponente.

Nove 3D mjerne tehnologije omogućile su potpuno nove postupke kontrole kvalitete polimernih proizvoda. Polimerne komponente nabavljene od dobavljača koje ulaze u proizvodnju, primjerice u automobilskoj industriji, mogu se jednostavno kontrolirati kako bi se navrijeme utvrdili nedostatci.

ATOS 3D mjerni sustavi koriste se širom svijeta za kontrolu oblika i dimenzija injekcijski prešanih dijelova. Zbog jasnog i preglednog 3D prikaza odstupanja kompletne geometrije površina u boji, analiza mjerenja je znatno brža i efikasnija u odnosu na konvencionalne mjerne metode. Iskrivljenja i skupljanja su jasno prikazana, što ubrzava razvoj alata i omogućuje brži izlazak kvalitetnog proizvoda na tržište.

Geomagic programski paketi pomažu industrijskim dizajnerima u projektiranju polimernih proizvoda slobodnih oblika i osigurava interoperabilnost sa CAD programima.

Alati za injekcijsko prešanje danas se obično rade prema modificiranim CAD podacima. Te modifikacije uključuju korektivne faktore za kompenzaciju nejednolikog skupljanja, dodatne tehnološke kutove ili prilagođene linije razdvajanja.

Visoko-kvalitetni optički mjerni sustavi daju precizne rezultate. Prednost im je brzina, bezkontaktnost, velika količina izmjerenih podataka i fleksibilno korištenje. Digitalizirani podaci daju vizualni 3D prikaz objekta i njegova odstupanja od nominalnih vrijednosti, a upotrebljivi su i za daljnje korištenje i distribuciju.

Sve veći broj ljevaonica i proizvođača polimernih proizvoda uključuje i certificiranje optičkih mjernih sustava u svoje mjerne odjele, zbog točnosti i osiguranja cjelovite kontrole kvalitete proizvoda. Osim toga, jasni prikaz odstupanja različitim bojama omogućuje brzu analizu iskrivljenja i skupljanja te tako ubrzava optimizaciju kalupa i alata.

Zatražite informacije ili prezentaciju, pošaljite nam upit ili Vaš komentar!