3D programski paketi i haptički uređaji

Zatražite informacije ili prezentaciju, pošaljite nam upit ili Vaš komentar!

Prijavite se na naš newsletter!

3D System Authorized Partner logo
Alibre Design

Programski paketi za digitalnu konstrukciju i rekonstrukciju geometrije kompleksnih objekata  predstavljaju temelj za novu razinu korištenja 3D digitalne realnosti, dizajna s taktilnim doživljajem i alata za verifikaciju proizvoda.

Novi GEOMAGIC programski paketi za CAD dizajn, povratno inženjerstvo ( Reverse Engineering, RE), “Scan-to-CAD” i 3D modeliranje omogućuju veću produktivnost i bolju učinkovitosti u svakom proizvodnom procesu.

3D obrada i povratno inženjerstvo

Skup alata za 3D skeniranje, obradu skeniranih podataka i povratno inženjerstvo omogućuje jednostavnu i preciznu digitalizaciju objekata iz realnog svijeta. Geomagic nudi brz uvoz podataka u nativnim i standardnim MCAD formatima, njihovu usporedbu sa stvarnim pozicijama realnih komada te virtualnu rekonstrukciju do stvarnih CAD modela.

Geomagic Design X i Wrap su vodeći alati za povratno inženjerstvo i obradu skeniranih podataka koji omogućuju brzu i preciznu interpolaciju ulaznih podataka. Podržani su sljedeći nativni formati MCAD alata: Solidworks, Autodesk Inventor, Catia i Creo, a osim navedenih možete koristiti i sve druge standardizirane 3D formate kao što su STL, OBJ, WRL, 3DS, STP, IGES,…

Integrirane su brojne funkcije koje pomažu kod otkrivanja grešaka nastalih konstruiranjem, modeliranjem i skeniranjem čime se osigurava tehnička izvedivost (proizvodnost) konstruiranog modela.

Programski paketi za povratno inženjerstvo i obradu skeniranih podataka:

CAD dizajn i 3D modeliranje

Geomagic i Alibre rješenja za 3D dizajn, modeliranje i obradu skeniranih podataka potpuno se prilagođavaju potrebama i izazovima novih dizajnerskih i proizvodnih procesa te osiguravaju visoku razinu interoperabilnosti. Svako Geomagic rješenje podržava niz digitalnih radnih procesa koji maksimalno iskorištavaju integrirane 2D i 3D alate i funkcije čime se osigurava brzina i efikasnost rada i dizajnerskog postupka.

Ova rješenja omogućuju 3D i 2D konstrukciju stvarnih CAD formi, jednostavno stvaranje više iteracija dizajna te obradu 3D skeniranih podataka za potrebe analize, proizvodnje, prototipiranja i sl. Modeliranje složenih organskih formi brže je i jednostavnije nego s tradicionalnim CAD alatima.

Geomagic  nudi mogućnost korištenja modernih alata i uređaja koji olakšavaju proces 3D dizajna i konstruiranja. Ovo je posebno izraženo kod obrade slobodnih površina gdje su iskorištene sve mogućnosti haptičkih uređaja – jedinstvenog spoja 3D sučelja sa stvarnim taktilnim feedbackom, povratnom silom između korisnika i virtualnog objekta.

Programski paketi za CAD dizajn i 3D modeliranje:

Haptički uređaji

GEOMAGIC haptički uređaji dodali su osjet dodira u digitalni svijet. 3D haptički sustavi omogućuju pravu trodimenzionalnu navigaciju i pružaju osjećaj povratne sile, integrirajući na taj način osjećaj dodira u sustave Geomagic® Freeform® i Geomagic® Sculpt® za 3D modeliranje, kao i za komercijalne aplikacije i istraživanja.

3D haptičke sustave koriste sve industrije u kojima je potrebno precizno trodimenzionalno dizajniranje, jer osjet dodira omogućuje bržu i precizniju izradu dizajna.

GEOMAGIC haptički uređaji:

Programski paketi za CAD i 3D modeliranje, za RE i 3D obradu skeniranih podataka, haptički uređaji: