ATOS ScanBox – automatizirani optički 3D mjerni uređaj

 

ATOS ScanBox je plug-and-play mjerna ćelija za potpuno automatiziranu 3D digitalizaciju i kontrolu. ATOS ScanBox povezuje optimizirane industrijske komponente, mobilnost i maksimalnu sigurnost u 3D standardizirani mjerni uređaj.

Koordinatni mjerni uređaj

ATOS ScanBox je optički 3D mjerni uređaj za koji je visina ulaganja usporediva s tradicionalnim trokoordinatnim mjernim uređajima. Međutim, ATOS ScanBox omogućuje potpuno mjerenje površina objekata svih dimenzija, lako razumljivu vizualizaciju rezultata, jednostavno pronalaženje problema i potpuno izvještavanje.

Plug & Play rješenje

Potpuno plug & play rješenje uključuje sve što je potrebno za automatiziranu digitalizaciju i kontrolu pa ne treba planirati dodatna ulaganja. Za rad mjerne ćelije potrebna je samo jedna utičnica na mjestu upotrebe.

ATOS industrijski 3D skener

Ugrađeni optički Atos 3D skener s integriranom fotogrametrijom uključuje provjerene GOM tehnologije trostrukog skeniranja (Triple Scan) i plave svjetlosti (Blue Light). Ove dokazane tehnologije omogućuju još detaljnije snimanje i brže mjerenje objekata različitih dimenzija, površina, obrada i geometrije, bez obzira na svjetlosne uvjete okoline.

Uređaj male površine, a velikih mogućnosti

Iako je za standardni ATOS ScanBox serije 5 potrebno samo 11 m2 površine, moguće je mjeriti objekte veličine do 2 m3. ATOS ScanBox je dostupan i u manjoj varijanti, za mjerenje manjih dijelova, koja zahtijeva prostor od samo 5 m2. Veća varijanta ATOS ScanBox 6130 dizajnirana je tako da se veliki objekti dimenzija do 3 m i težine do 2000 kg mogu jednostavno unijeti dizalicom ili viličarom. Najmanji ScanBox s robotski upravljanim ATOS Core skenerom, idealan za potpuno automatiziranu 3D digitalizaciju i inspekciju malih i srednjih objekata, mjeri predmete mase do 100 kg i dimenzija do 0,5 m.

 

Mobilna, automatska kontrola kvalitete

Mobilni industrijski ATOS ScanBox se brzo postavlja i ne zahtijeva nikakvo pričvršćivanje za pod ili posebna mjerna postolja. ATOS ScanBox može se lako transportirani od postrojenja do postrojenja ili od jedne do druge lokacije tako da podupire proizvodnju i lansiranje novih proizvoda.

Cjelovito rješenje, a samo jedan izvor

ZEISS ATOS ScanBox je cjelovito rješenje iz jednog jedinog izvora: hardver, softver, korisnička podrška, osiguranje, dokumentacija… Rezultat je potpuno integrirano rješenje koje koristi samo isprobane, pouzdane industrijske komponente, posebno provjerene tako da rade savršeno usklađeno.

Kratki rokovi isporuke

Organiziranje proizvodnje tvrtke ZEISS omogućuje isporuku i instalaciju mjerne ćelije ATOS ScanBox unutar nekoliko tjedana. Njezino postavljanje ne zahtijeva nikakvo dodatno planiranje na mjestu rada. Uključuje potpunu izjavu o sukladnosti, dokumentaciju, obuku i lokalnu podršku korisnicima širom svijeta, smanjujući vrijeme implementacije i troškove održavanja.

ATOS ScanBox verzije:

ATOS ScanBox 4105

Tijekom serijske proizvodnje treba provjeravati složene konture i geometriju injekcijski prešanih i lijevanih proizvoda, savijenih i štancanih dijelova kao i pripadajućih alata i kalupa. ATOS ScanBox 4105 može se koristiti s ATOS senzorima za mjerenje najmanje jednog mjernog polja od 80 x 60 x 60 mm³. Tako se mogu mjeriti sitni detalji veličine u desetinama milimetra.

ATOS ScanBox 5110 i 5120

ATOS ScanBox 5108 može se koristiti za pregled objekata veličine do 800 mm. Zbog malih dimenzija, sustav često koriste proizvođači turbina, ventilatora i lijevanih kućišta. Ovaj model se može koristiti u kontroli lopatica turbina za mjerenje radijusa i kontura s detaljnom rezolucijom od više od 20 mjernih točaka po milimetru.

ATOS ScanBox 5120 se može koristiti za mjerenje dijelova veličine do 2000 mm. Stoga se ovaj model uglavnom koristi za mjerenje velikih dijelova kao što su komponente automobila. ATOS ScanBox 5120 također je dokazao svoju učinkovitost u primjenama u području lijevanja i kovanja, kao što je kontrola lijevanih dijelova, kalupa i modela.

ATOS ScanBox 5130

ATOS ScanBox 5130 se obično koristi u proizvodnji i kontroli kvalitete ili u razvoju proizvoda i probnom radu alata. Ovaj mjerni uređaj može mjeriti izuzetno velike i teške dijelove kao što su odljevci i alati. Ima širok ulaz od 3,1 m koji omogućuje upotrebu strojeva za utovar kao što su dizalica, viličari ili kamioni s paletama. Idealan je za serijski rad.

ATOS ScanBox serija 7

Za mjerenje izuzetno velikih dijelova, do 6 metara, ZEISS je razvio novu 8-osnu kinematiku. Zbog 8 stupnjeva slobode, kombinacija linearne osi, okomitog dizanja i zglobnog robota s integriranim kabelskim kanalom omogućuje veliku fleksibilnost u postavljanju senzora. ATOS ScanBox 7 prvenstveno se koristi u uhodavanju alata i u automobilskoj industriji za velike dijelove kao što su bočne stranice automobila. Sustav se može nadopuniti radnim područjem rotacijskog stola koji odgovara ATOS ScanBoxu 6130 i omogućuje dodatna mjerenja srednjih komponenti.

Automatizirana mjerna celija ZEISS ATOS ScanBox 8260

ATOS ScanBox serija 8

8-osna kinematika omogućuje mjerenje cijelih automobila iz svake perspektive a zahtijeva malo prostora. Ovaj mjerni sustav može mjeriti cijela vozila izvana i iznutra. Uglavnom se koristi za inspekcije gotovih vozila, kao i za kontrolu kvalitete karoserija. Mjerenja nekoliko dijelova mogu se praktički spojiti kako bi se procijenile informacije o nepoklapanju i dijelovi linearno poravnali. ATOS ScanBox Series 8 se može produžiti za jedan ili dva radna područja rotacijskog stola.

VIDEO: ATOS ScanBox u radu – kompletan mjerni postupak i prikaz virtualne mjerne sobe (VMR)

VIDEO: Kompletan mjerni postupak u Kiosk modu

VIDEO: Upotreba ATOS ScanBoxa s ATOS Plus dodatkom

VIDEO: Automatska inspekcija kompleksnih objekata

Zatražite informacije ili prezentaciju, pošaljite nam upit ili vaš komentar!

Prijavite se na naš newsletter!

ZEISS Certified Metrology Partner