GOM deformacijski sustavi – mjerenje i analiza pomaka i deformacija

3D mjerenje deformacija

Zatražite informacije ili prezentaciju, pošaljite nam upit ili Vaš komentar!

Prijavite se na naš newsletter!

Zastupamo njemačku tvrtku GOM GmbH koja osim opreme za precizno mjerenje oblika proizvodi i jedinstvene 3D mjerne sustave za optička mjerenja pomaka i deformacija.

 

Rezultati mjerenja su 3D koordinate, pomaci, deformacije, brzina i ubrzanje na površini ili u pojedinim točkama, nastale uslijed statičkih ili dinamičkih opterećenja. Princip mjerenja baziran je na digitalnoj obradi slike i uspješno zamjenjuju veliki broj tradicionalnih mjernih uređaja (tenzometarske trake, LVDT, ekstenzometri, akcelerometri…).

 

Koriste se za različite primjene, uključujući razvoj novih proizvoda i osiguranje kvalitete, verifikaciju numeričkih simulacija, karakterizaciju svojstava materijala i analizu postojećeg stanja komponenti.

 

   • ARAMIS je namijenjen detaljnoj analizi polja pomaka i raspodjele deformacija na površini (npr. koncentracije naprezanja, širenje pukotina, plastifikacije) te određivanju mehaničkih svojstava materijala (funkcija videoekstenzometar). Omogućuje analizu brzih dinamičkih procesa poput gibanja ili vibracija.

   

   • ARGUS je sustav za analizu obrade limova dubokim vučenjem, a služi za kontrolu i optimizaciju procesa oblikovanja i otkrivanje kritičnih mjesta.

   

  • TRITOP je posebno pogodan za precizno mjerenje pomaka i deformacija velikih konstrukcija.
GOM-certified-partner-logo-s

GOM deformacijski sustavi: