GOM deformacijski sustavi – mjerenje i analiza pomaka i deformacija

Zatražite informacije ili prezentaciju, pošaljite nam upit ili Vaš komentar!

GOM certified partner logo

Zastupamo njemačku tvrtku GOM GmbH koja osim opreme za precizno mjerenje oblika proizvodi i jedinstvene 3D mjerne sustave za optička mjerenja pomaka i deformacija.

 

Rezultati mjerenja su 3D koordinate, pomaci, deformacije, brzina i ubrzanje na površini ili u pojedinim točkama, nastale uslijed statičkih ili dinamičkih opterećenja. Princip mjerenja baziran je na digitalnoj obradi slike i uspješno zamjenjuju veliki broj tradicionalnih mjernih uređaja (tenzometarske trake, LVDT, ekstenzometri, akcelerometri…).

 

Koriste se za različite primjene, uključujući razvoj novih proizvoda i osiguranje kvalitete, verifikaciju numeričkih simulacija, karakterizaciju svojstava materijala i analizu postojećeg stanja komponenti.

 

    • ARAMIS je namijenjen detaljnoj analizi polja pomaka i raspodjele deformacija na površini (npr. koncentracije naprezanja, širenje pukotina, plastifikacije) te određivanju mehaničkih svojstava materijala (funkcija videoekstenzometar). Omogućuje analizu brzih dinamičkih procesa poput gibanja ili vibracija.
    •  

    • ARGUS je sustav za analizu obrade limova dubokim vučenjem, a služi za kontrolu i optimizaciju procesa oblikovanja i otkrivanje kritičnih mjesta.
    •  

    • TRITOP je posebno pogodan za precizno mjerenje pomaka i deformacija velikih konstrukcija.

GOM deformacijski sustavi: