Medicina i stomatologija

 

GOM 3D optički mjerni sustavi za 3D koordinatna i deformacijska mjerenja imaju široku primjenu u medicini. Osim u istraživačkim laboratorijima, često se koriste u stomatologiji, forenzičkoj patologiji i u nekim kriminalističkim istragama.

Područja primjene:

  • biomehanika
  • forenzika
  • stomatologija

Vrhunski 3D skener ATOS omogućava preciznu trodimenzionalnu digitalizaciju oblika kompliciranih objekata dimenzija već od nekoliko milimetara. Pouzdano bilježi točan oblik i onih detalja koji nisu vidljivi prostim okom. Postupak je pogotovo koristan u zubnoj protetici i ortodonciji te za arhiviranje otisaka.
ARAMIS je prilagodljiv deformacijski sustav koji ne zahtijeva kontakt s objektom mjerenja. Pogodan je za mjerenje pomaka i deformacija površine modela pod statičkim i dinamičkim opterećenjem u medicinskim istraživanjima. Ovaj optički mjerni sustav upotrebljava se za detaljnu trodimenzionalnu analizu deformacija tijela pod utjecajem opterećenja.
GEOMAGIC programska rješenja i uređaji pomažu medicinskim stručnjaci kreirati bolje proizvode, unaprijediti medicinsku skrb o pacijentima i razvijati nova dostignuća. Proširuju mogućnosti medicinske izobrazbe i istraživanja, te proizvodnje medicinskih pomagala. GEOMAGIC programski paketi i haptički uređaji omogućuju direktno korištenje 3D skeniranja i CT podataka, brzo dizajniranje medicinskih implantata (pomoću GEOMAGIC Freeform softvera), i obavljanje virtualnih medicinskih postupaka. Haptičke naprave imaju važnu ulogu u medicinskom osposobljavanja i mnogim istraživačkim programima.

Pogodnosti:

  • Točno i brzo dobivanje korisnih 3D podataka iz fizičkih objekata pomoću programa GEOMAGIC Wrap. Izravno i brzo kreiranje modele iz točnih 3D i CT podataka u GEOMAGIC Freeform programskom paketu.
  • Planiranje, razvoj, istraživanje i uvježbavanje jedinstvenih medicinskih postupaka pomoću haptičkih uređaja s povratnom silom i OpenHaptics alata.
  • Točno mjerenje i pregled proizvedenih medicinskih dijelova.
  • VISION Biomed projektira i proizvedi vodeće svjetske optičke sustave za laboratorijske i biomedicinske potrebe. VISION asortiman namjenskih laboratorijskih mikroskopa idealan je za širok raspon rutinskih medicinskih laboratorijskih primjena. VISION Engineering Mantis stereo sustavi masovno se upotrebljavaju u raznim medicinskim postupcima. Mantis je postao omiljeni alat mnogih praktičara u fascinantnim područjima moderne kirurgije kao što je transplantacije kose.

Gambro BCT, svjetski lider automatiziranih tehnologija uzimanja krvi, koristi VISION mjerne mikroskope Kestrel – beskontaktni mjerni sustav, za mjerenje i provjeru širokog spektra komponenti medicinskih uređaja i alata koje upotrebljava u proizvodnji.

Zatražite informacije ili prezentaciju, pošaljite nam upit ili Vaš komentar!