Geomagic haptički uređaji

Haptički uređaj za virtualno modeliranje

Geomagic haptički uređaji | TopomatikaHaptički uređaji  omogućuju računalu da korisniku stvori osjećaj dodira. Haptička sučelja omogućuju pažljivo kontroliranu povratnu silu prstima korisnika tako da korisnik ima osjećaj kao da dira objekt.

Geomagic  haptički uređaji pružaju pravi trodimenzionalni input s povratnom silom, integrirajući osjećaj dodira u istraživačke i komercijalne primjene, kao i u Geomagic Freeform i Geomagic Claytools sustave za 3D modeliranje.

Ovi uređaji mogu točno izmjeriti 3D prostorni položaj (u x, y i z osi) i orijentacije ručnog stylusa. Koriste motore za stvaranje povratne sile na korisnikovu ruke simulirajući dodir i interakciju s virtualnim objektima. Omogućavaju korisniku da osjeti površinu objekta kao da ga dodiruje olovkom ili vrškom prsta. Dostupni su 3DOF (stupnjeva slobode) i 6DOF modeli.

Phantom linija uključuje Geomagic® Touch™ (prije Sensable ® Phantom Omni ® ), i Geomagic® Touch™ X (prije Sensable ® Phantom ® Desktop TM). Geomagic Touch i Touch X uređaji podržavaju niz pokreta istovjetnih pokretima šake.

Geomagic Touch

Geomagic® Touch™

 

To je ekonomičan paket koji pruža potpuno haptičko iskustvo. Izgrađen od izdržljivog metala i brizganih polimera, nudi šest stupnjeva slobode osjeta položaja. Prijenosni, kompaktni uređaj s izmjenjivim stylusom i dvije integrirane tipke omogućuje veliku fleksibilnost.

Pogledajte više o Geomagic Touch na službenim stranicama >>

Geomagic® Touch™ X

Ovo je pristupačan, nagrađivani sofisticirani stolni haptički uređaj s preciznim pozicioniranjem, vjernom povratnom silom, jačom silom reakcije i manje trenja. Kao i svi GEOMAGIC haptički uređaji, certificiran je s komfornim gumenim stylusom za dugotrajno korištenje.

Pogledajte više o Geomagic Touch X na službenim stranicama >>

Geomagic haptički uređaji uklapaju u se u niz komercijalnih, znanstvenih i istraživačkih primjena, kao što su:

  • robotska kontrola
  • virtualna montaža
  • detekcija sudara
  • trening i ocjenjivanje sposobnosti
  • molekularno modeliranje
  • rehabilitacija
  • nano manipuliranje
  • 3D modeliranje…

Video: Haptički uređaj Geomagic Phantom Desktop

Geomagic Touch haptički uređaji

Zatražite informacije ili prezentaciju, pošaljite nam upit ili Vaš komentar!

3D System Authorized Partner logo