3D mjerenje u proizvodnji polimernih proizvoda.

Braun je uveo GOM optičke 3D mjerne sustave u kontrolu kvalitete svojih polimernih proizvoda. ATOS 3D skener s GOM Inspect programskim paketom  sada se koristi za automatsko mjerenje i ispitivanje polimernih dijelova pri standardiziranoj kontroli prvih izradaka i postupcima kontrole u pripremi proizvodnje.

Dizajn Braunovih proizvoda poznatih brandova kao što su Gillette i Oral-B osvojio je brojne nagrade. Ranije se bazirao na geometrijskim primitivima, ali su ih postupno zamijenile površine slobodnih oblika. No, osnova relevantnih planova kontrole još uvijek su dvodimenzionalni tehnički crteži pa je kontrola kvalitete zahtjevna i naporna, a kontrola potpunih površina nije bila moguća. Zato je Braun počeo koristiti optičke 3D mjerne sustave. Kontrola probnih uzoraka sada traje znatno kraće.

ATOS bilježi cijelu površinu objekta, a ne samo pojedinačne točke. Odstupanja od CAD podataka su istaknuta u boji i jasno prikazuju korektivne mjere u lako razumljivim mjernim izvješćima. Optičko 3D mjerenje daje mnogo više informacija nego prijašnje metode – svaki dio je digitaliziran i prikazan u potpunosti.

Pomoću besplatnog GOM Inspect programskog paketa svi rezultati mjerenja mogu se razmjenjivati i analizirati istovremeno u svim proizvodnim jedinicama tvrtke.

3D mjerna tehnologija osigurava preciznost dizajna svih površine slobodnih oblika, specifično prilagođavanje dimenzije tijekom procesa galvanizacije i kontrolu dimenzije svih proizvoda, te jednostavnije tehničke crteže i mjerna izvješća. Koristi se i za specifične korekcije alata i kalupa.

Inspekcija plastičnih proizvoda