ATOS Q – novi ATOS kompaktne klase

ATOS Q pouzdan je i svestran, zbog toga je savršen za složene zadatke mjerenja i inspekcije. Kompaktni sustav zadovoljava visoke mjeriteljske standarde.

Pouzdan – pravi ATOS senzor

U gotovo svim industrijama ATOS senzori etablirali su se kao optički 3D mjerni sustavi. Njihov se uspjeh temelji na preciznoj optoelektronici, robusnom dizajnu senzora i moćnom softveru. ATOS Q nastavlja ovu priču o uspjehu: usavršio je trijadu dizajna, tehnologije i performansi.
Rezultat: svestran i kompaktan, pravi ATOS sustav.

ATOS dizajn

ATOS Q posebno je razvijen za industrijsku upotrebu i daje potpuno sljedive rezultate mjerenja i u otežanim uvjetima. Optički i elektronički sustavi robusnog optičkog 3D senzora otporni su na prašinu i prskanje pa su svi ATOS Q senzori idealni i za premještanje iz mjerne sobe u proizvodne pogone. Korisnici će cijeniti ATOS Q zbog praktičnosti i jednostavnosti  rada.

ATOS tehnologija

ATOS Q daje kvalitetne informacije brzo i detaljno, pouzdano omogućujući lako tumačenje snimljenih podataka. Načelo trostrukog skeniranja ima prednosti u mjerenju reflektirajućih površina i predmeta s urezima. Ekvalizator plave svjetlosti povećava jačinu izvora svjetlosti i šalje ujednačeno nekoherentno svjetlo bez šumova u projekcijsku jedinicu.

Performanse

Zahvaljujući Blue Light ekvalizatoru i brzoj obradi podataka, ATOS Q impresionira izvanrednim performansama. Ekvalizator plave svjetlosti omogućava jako brzu projekciju i tako je moćan da se čak i površine nepogodne za mjerenje mogu brzo izmjeriti. Industrijski priključci s optičkim kablovima i čvrstim utikačima imaju visoku propusnost podataka.

Tehnologija plave svjetlosti

Precizni uzorak svjetlosti projicira se na površinu objekta, snimaju ga dvije kamere po principu stereo kamere. GOM tehnologija upotrebljava uskopojasno plavo svjetlo tako da se ometajuća svjetlost iz okoline može filtrirati tijekom snimanja.

Svestran – ATOS Q odgovara na svaki izazov

Kompaktni senzor ATOS Q  je svestran. Rješava složene zadatke mjerenja i inspekcije u ručnom, poluautomatskom ili potpuno automatiziranom radu u ATOS ScanBox 4105.

Ručno

ATOS Q, težine samo 4 kg i kompaktnog dizajna, lagan je i vrlo mobilan. Može raditi na stativu u mjernoj prostoriji, ali i kao mobilni senzor u proizvodnji.

 

 

 

Poluautomatski

U kombinaciji sa stativom ili alternativnim stolnim stalkom i rotacijskom pločom GOM ROT 350 ili kompletom za motorizaciju, ATOS Q može se koristiti u poluautomatskom radu.

 

 

 

Automatizirano

ATOS Q postiže maksimalnu učinkovitost u ATOS ScanBox 4105. Sustav omogućuje brzu i pouzdanu serijsku kontrolu kvalitete.

Jedna serija, dvije verzije

ATOS Q dostupan je u verzijama 12M i 8M. Senzori snimaju do 2 × 12 milijuna ili 2 × 8 milijuna koordinatnih točaka tijekom skeniranja. Preciznost, razlučivost i veličina mjernog područja mogu se definirati slobodno.

 

ATOS Q oblikuje kvalitetu

Osmišljen je kao fleksibilan 3D skener za složene zadatke mjerenja i inspekcije u različitim industrijama. Izmjenjive leće omogućuju jako precizna mjerenja malih i srednjih dijelova. Mjerni volumen jednostavno se mijenja zahvaljujući fiksnom položaju kamere.

ATOS Q za osiguranje kvalitete:

  • u tehnikama aditivne proizvodnje (3D štampanje i druge)
  • polimernih i brizganih dijelova
  • u postupcima pješčanog lijeva, tlačnog lijeva i lijevanja u kalupe
  • u postupcima oblikovanja deformiranjem (štancanje, savijanje, prešanje, duboko vučenje…)

Optičko 3D mjeriteljstvo u alatničarstvu – ATOS Q: osiguranje kvalitete

Optičko 3D mjeriteljstvo u alatničarstvu – ATOS Q: mjerenje elektroda

Optičko 3D mjeriteljstvo u alatničarstvu – ATOS Q: evaluacija

Zatražite informacije ili prezentaciju, pošaljite nam upit ili Vaš komentar!

Prijavite se na naš newsletter!

ZEISS Certified Metrology Partner