Portal tvrdomjer za velike i teške uzorke – ispitivanje po Rockwellu

Portal tvrdomjer za velike uzorke

Ispitivanja tvrdoće komponenti komplicirane geometrije ili ispitivanje tijekom proizvodnji ne može se uvijek obaviti standardnim uređajima, no tvrtka Hegewald & Peschke nudi kompletno rješenje i za te zadatke: PORTAL tvrdomjer s transportnim kugličnim stolom za ispitivanje tvrdoće velikih i teških elemenata po Rockwellu.

 

Ovaj uređaj služi za ispitivanje tvrdoće velikih i teških elemenata po Rockwell metodi prema DIN EN ISO 6508. Okvir tvrdomjera izgrađen je kao portal radne širine 1360mm i  visine 1000 mm iznad transportnog kugličnog stola, tako da se mogu ispitivati komponente do maksimalne širine oko 1200 mm i maksimalne visine oko 900 mm. Minimalna visina uzorka je 100 mm.

 

Točku testiranja treba unaprijed prirediti. Uređaj za pretraživanje pozicionira se ručno na željenu točku mjerenja. Nakon toga može se ručnom polugom pokrenuti mjerenje.

Fiksni niži okvir uređaja služi kao transportni kuglični stol za uzorke i ima tračnice za uzdužno pomicanje portala. Mjerni uređaj sastoji se od krutog pomičnog portala.

Korištenje ručnog oslonca tijekom mjerenje povećava stabilnost. Prilagođavanje u uzdužnom smjeru obavlja se ručno. Vertikalno prilagodljiva sonda za ispitivanje tvrdoće pričvršćena je na izdržljiv nosač na portalu.

 

Napajanje električnom energijom smješteno je u području tračnica. Za rad uređaja nisu potrebni dodatni mediji.

 

Dodatne informacije o proizvodu možete zatražiti na:

info@topomatika.hr ili +385 1 349 6010

VIDEO: Ispitivanje tvrdoće velikih objekata metodom po Rockwellu

Hegewald & Peschke tvrdomjer

Zatražite informacije ili prezentaciju, pošaljite nam upit ili Vaš komentar!

Hegewald & Peschke logo