GOM ScanCobot – učinkovito skeniranje i automatizirana kontrola

ScanCobot robot za automatizirano 3D mjerenjeZapočnite s automatizacijom

GOM ScanCobot za jednostavan ulazak u svijet automatizacije.

Ovaj mobilni sustav je kombinacija preciznog optičkog 3D skenera ATOS s kolaborativnim robotom i motoriziranim rotacijskim stolom. ATOS senzor u kratkom roku bilježi kvalitetne detaljne podatke i daje pouzdana osnovu za njihovo jednostavno interpretiranje.

Da bi u potpunosti izmjerio objekt, 3D skener ga mora snimiti iz svih smjerova. GOM ScanCobot se koristi kolaborativnim robotom za izvođenje ovog, inače ručnog, postupka. U kombinaciji s motoriziranim rotacijskim stolom, robot brzo postavlja senzor u sve položaje snimanja. Učinkovito skeniranje i naknadna automatska kontrola ubrzavaju postupke kontrole kvalitete.

Mobilni GOM ScanCobot ističe se svojim malim dimenzijama. Idealan je za učinkovitu kontrolu kvalitete malih i srednjih objekata. Planiranje mjerenja, digitalizacija i inspekcija odvijaju se u virtualnoj mjernoj sobi (VMR) moćnog softvera GOM Inspect.

Maksimalna jednostavnost upotrebe

GOM ScanCobot se programira u virtualnoj mjernoj sobi (VMR) softvera GOM Inspect. VMR je centralni softver za kontrolu i planiranje mjerenja koji predstavlja cjelokupni mjerni postupak. CAD skup podataka mjernog objekta uvozi se u softveru zajedno s pripadajućim planom mjerenja. Potrebni položaji senzora i putanje robota automatski se izračunavaju u potpunosti jednim pritiskom na tipku.

Automatsko učenje omogućava rad sa sustavom bez potrebe za specifičnim vještinama programiranja robota. Ako je aktivirano Kiosk sučelje, moguće je brzo mjerenje pomoću postojećih predložaka projekata, prilagođavanje nije potrebno. Pouzdanost je veća jer korisnik više ne može mijenjati mjerne programe i evaluaciju. Uz GOM ScanCobot, mjerni i inspekcijski zadaci lako se prenose iz mjerne sobe u proizvodnju.

ATOS CORE

GOM ScanCobot i ATOS Core savršeno si pristaju. Beskontaktni ATOS Core 3D senzor projekcijom plavog uzorka omogućuje brzo i precizno skeniranje uz detaljnu razlučivost. Uključuje sofisticirani softver za ponovljiva i precizna mjerenja. ATOS Core senzori pokazali su se učinkovitima u brojnim industrijama za mjerenje objekata poput lima, alata i kalupa, prototipova, brizganih i lijevanih dijelova…

Mobilan, malih dimenzija

U mjeriteljstvu u proizvodnim halama, važno je identificirati, analizirati i ukloniti probleme u kvaliteti što je brže moguće. Mobilna mjerna stanica GOM ScanCobot zato je idealna jer se lako i brzo može premjestiti s jedne na drugu lokaciju.

Pristupačna automatizirana 3D mjerna tehnologija

Zatražite informacije ili prezentaciju, pošaljite nam upit ili Vaš komentar!

GOM certified partner logo