GOM ScanCobot – fleksibilan, učinkovit, automatiziran

ScanCobot robot za automatizirano 3D mjerenje

Savršena kombinacija za jednostavnu automatiziranu kontrolu

GOM ScanCobot je mobilna mjerna stanica s kolaborativnim robotom, motoriziranim rotacijskim stolom i moćnim softverom.

Optički 3D skener ATOS pri mjerenju u kratkom roku bilježi kvalitetne detaljne podatke i daje pouzdana osnovu za njihovo jednostavno interpretiranje.

Da bi u potpunosti izmjerio objekt, 3D skener ga mora snimiti iz svih smjerova. GOM ScanCobot se koristi kolaborativnim robotom za izvođenje ovog, inače ručnog, postupka. U kombinaciji s motoriziranim rotacijskim stolom, robot brzo postavlja senzor u sve položaje snimanja. Učinkovito skeniranje i naknadna automatska kontrola ubrzavaju postupke kontrole kvalitete.

ATOS Q senzor u kombinaciji s GOM ScanCobotom ubrzava sve procese u kontroli kvalitete malih i srednjih objekata. Planiranje mjerenja, digitalizacija i inspekcija odvijaju se u virtualnoj mjernoj sobi (VMR) moćnog softvera GOM Inspect Suite.

U mjeriteljstvu u proizvodnim halama, važno je identificirati, analizirati i ukloniti probleme u kvaliteti što je brže moguće. Mobilna mjerna stanica GOM ScanCobot zato je idealna jer se lako i brzo može premjestiti s jedne na drugu lokaciju. GOM ScanCobot omogućuje brzu i učinkovitu 3D inspekciju različitih dijelova i na taj način učinkovito podržava proces razvoja proizvoda.

Jednostavno programiranje robota u virtualnoj mjernoj sobi

GOM ScanCobot se programira u virtualnoj mjernoj sobi (VMR) softvera GOM Inspect Suite. VMR je centralni softver za kontrolu i planiranje mjerenja koji predstavlja cjelokupni mjerni postupak. CAD skup podataka mjernog objekta uvozi se u softveru zajedno s pripadajućim planom mjerenja. Potrebni položaji senzora i putanje robota automatski se izračunavaju u potpunosti jednim pritiskom na tipku.

Automatsko učenje omogućava rad sa sustavom bez potrebe za specifičnim vještinama programiranja robota. Ako je aktivirano Kiosk sučelje, moguće je brzo mjerenje pomoću postojećih predložaka projekata, prilagođavanje nije potrebno. Pouzdanost je veća jer korisnik više ne može mijenjati mjerne programe i evaluaciju. Uz GOM ScanCobot, mjerni i inspekcijski zadaci lako se prenose iz mjerne sobe u proizvodnju.

Jedan mjerni sustav, dvije varijante senzora

ATOS Q

Zahvaljujući ekvalizatoru plavog svjetla i brzoj obradi podataka, ATOS Q impresionirati izvanrednim performansama. Ekvalizator plave svjetlosti omogućava brzu projekciju i tako je moćan da se čak i površine nepogodne za mjerenje mogu brzo izmjeriti. Industrijski priključci s optičkim kablovima i čvrstim utikačima imaju visoku propusnost podataka. Izmjenjive leće osiguravaju precizno mjerenje malih do srednjih objekata u raznim industrijama.

 

ATOS CORE

GOM ScanCobot i ATOS Core savršeno si pristaju. Beskontaktni ATOS Core 3D senzor projekcijom plavog uzorka omogućuje brzo i precizno skeniranje uz detaljnu razlučivost. Uključuje sofisticirani softver za ponovljiva i precizna mjerenja. ATOS Core senzori pokazali su se učinkovitima u brojnim industrijama za mjerenje objekata poput lima, alata i kalupa, prototipova, brizganih i lijevanih dijelova…

Područje primjene

Jednostavno rješenje za početnike

GOM odjelom za automatizaciju rukovodi dr. Carsten Reich koji GOM ScanCobot karakterizira kao rješenje jednostavno za upotrebu u  početnoj razini automatiziranog optičkog 3D mjeriteljstva koje daje mjeritelju više vremena za procjenu podataka i analizu problema.

Precizno mjerenje različitih dijelova

GOM ScanCobot posebno je pogodan za učinkovitu kontrolu kvalitete malih i srednjih dijelova izrađenih od polimera, metala ili lijevanog željeza. Sustav se može koristiti tijekom faza prije proizvodnje, poput dizajna i izrade prototipova, kao i pri lansiranju na tržište.

 

Sigurnost

GOM ScanCobot je mobilna mjerna stanica koja se lako i brzo može premjestiti s jednog mjesta na drugo. Za puštanje u rad potrebna je samo standardna utičnica. Sustav može biti opremljen standardiziranim sigurnosnim kućištem u skladu s tržišnim sigurnosnim propisima.

Pristupačna automatizirana 3D mjerna tehnologija

ATOS Q & GOM ScanCobot – savršena kombinacija za jednostavnu automatiziranu kontrolu

GOM ScanCobot – Jednostavno automatizirano rješenje za optičko 3D mjeriteljstvo

Zatražite informacije ili prezentaciju, pošaljite nam upit ili Vaš komentar!

GOM certified partner logo