TOPOMATIKA, precizno industrijsko 3D mjeriteljstvo

Serija webinara: Digitalna korelacija slike / 3. – 12. 11. 2020.

Zatražite informacije o webinarima ili prijavama!

Webinari: GOM 3D rješenja za ispitivanje

Iskoristite sljedeću razinu mjerne tehnologije za analizu gibanja i deformacija. Saznajte više o temeljnim principima digitalne korelacije slike (DIC) i postanite inovator u svom odjelu za ispitivanje. Pogledajte kako je jednostavno koristiti optičku mjernu tehnologiju, istražite njen potencijal u prezentacijama o aplikacijama i isprobajte automatizirana rješenja u ispitivanju konstrukcija i materijala.

Optička tehnologija mjerenja koja se temelji na digitalnoj korelaciji slike pomaže vam da ubrzate vaša mehanička ispitivanja. Otkrijte mogućnosti brže pripreme ispitivanja upotrebom optičkih markera referentnih točaka umjesto linearnih pretvornika pomaka (LINEAR VARIABLE DIFFRENTIAL TRANSFORMER = LVDT). Pogledajte, kako intuitivni rezultati mjerenja naprezanja i pomaka ubrzavaju optimizaciju numeričkih simulacijskih modela i kako stohastički crno-bijeli uzorci boje mogu zamijeniti stotine mjerača naprezanja.

Pogledajte seriju četiri besplatna webinara koji pružaju pregled od osnova digitalne korelacije slike (DIC) do automatiziranih rješenja:

 

1. dio: Teorija i principi digitalne korelacije slika

utorak, 3. 11. 2020.

2. dio: ARAMIS mjerni sustav

četvrtak, 5. 11. 2020.

3. dio: Primjene u istraživanjima i razvoju

utorak, 10. 11. 2020.

4. dio: Automatizirana rješenja za ispitivanje konstrukcija i materijala

četvrtak, 12. 11. 2020.

Serija webinara – 1. dio: Najbolje iskoristite korelaciju digitalne slike – teorija i principi

Jeste li se ikad zapitali kako korelacija digitalne slike doista djeluje i kako se iz digitalnih slika dobivaju informacije o naprezanju i pomacima? Iskoristite priliku i na ovom webinaru saznajte više o matematičkim osnovama tehnika korelacije digitalne slike i što vam je potrebno za početak. Predstavljamo osnove obrade slike, prikazujemo postupke pripreme mjernih objekata za DIC mjerenja i proučavamo tehniku korelacije uzoraka. Uz to, tijekom ovog webinara obrađena je kalibracija senzora stereo kamere za 3D DIC mjerenja.

Nakon gledanja webinara, imat ćete sve osnove kako biste razumjeli optičku mjernu tehnologiju za analizu pomaka i deformacija te kako biste nastavili stjecati vlastita iskustva s digitalnom korelacijom slike. Webinar se održava na njemačkom i engleskom jeziku.

Serija webinara – 2. dio: Iskoristite najbolje od ARAMIS mjernog sustava

Otkrijte kako je jednostavno koristiti optičku mjernu tehnologiju za analizu deformacija i pomaka i upoznajte GOM “ključ u ruke” sustave za 3D testiranje. GOM-ov glavni programer hardvera govori o dva koncepta ARAMIS senzora i njihovim ključnim značajkama. Saznat ćete koji je senzor najprikladniji za vaše aplikacije.

Upoznajte se s ARAMIS sustavom i prednostima optičke mjerne tehnologije u 3D analizi gibanja i deformacija.

Webinar prikazuje i kompletan postupak 3D DIC mjerenja. Održava se na njemačkom i engleskom jeziku.

Serija webinara – 3. dio: Iskoristite najbolje primjenu u istraživanjima i razvoju

Optička mjerna tehnologija afirmirala se u odjelima za mehanička ispitivanja i laboratorijima za ispitivanje materijala u 3D analizi deformacija i gibanja. Ova beskontaktna tehnologija pruža dosad najviše podataka o mjerenju oblika, pomaka i naprezanja i savršen je alat za provjeru i optimizaciju numeričkih simulacija. Optičko mjeriteljstvo omogućuje novu razinu ispitivanja materijala i aplikacija za ispitivanje komponenata i konstrukcija.

Upoznajte svestranost optičke mjerne tehnologije na webinaru “Get the Best Out of Applications in Research and Development“. Saznajte od iskusnih korisnika kakvu korist imaju od beskontaktnog mjernog sustava ARAMIS u svakodnevnoj rutini testiranja i kako im ARAMIS pomaže u prevladavanju izazova u razvoju novih proizvoda.

Webinar se održava na njemačkom i engleskom jeziku.

Registrirajte se za webinar na engleskom:

Registrirajte se za webinar na njemačkom:

Serija webinara – 4. dio:  Izvucite najbolje iz automatiziranih rješenja za ispitivanje konstrukcija i materijala

Kiosk sučelje ARAMIS moćan je alat za automatizaciju aplikacija za mehaničko ispitivanje uz pomoć optičke mjerne tehnologije. Kiosk sučelje omogućuje maksimalnu automatizaciju postupka ispitivanja: od mjernog postupka do procjene 3D podataka i sve do izrade gotovih mjernih izvješća.

Kiosk sučelje ARAMIS nudi automatizirana rješenja za ispitivanja materijala i konstrukcija. Uz fokusirano korisničko sučelje i pojednostavljene postupke u softveru, jednostavnost upotrebe jedna je od ključnih prednosti alata za automatizaciju. Kiosk sučelje ARAMIS štedi vrijeme i novac.

Pridružite se webinarima kako biste istražili puni potencijal kiosk sučelja ARAMIS za automatizaciju vaših ispitivanje pomoću optičke mjerne tehnologije. Webinar se održava na njemačkom i engleskom jeziku.

Registrirajte se za webinar na engleskom:

Registrirajte se za webinar na njemačkom:

Sudjelovanje na webinarima je besplatno, dovoljno se prijaviti u web browseru koji podržava JAVA programski jezik i otvoriti link u 9:00, 13:00 ili 17:00 sati. Registracija je moguća do jedan sat prije početka webinara. Potvrdu o prijavi i link na kojem možete pogledati webinar dobit ćete e-mailom. Također će vam stići i besplatna prezentacija koja prati webinar.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na

digitalizacija@topomatika.hr

Za sve informacije i prijave obratite se na: info@topomatika.hr ili +385 1 349 6010


SVE NOVOSTI