TOPOMATIKA, precizno industrijsko 3D mjeriteljstvo

TOPOMATIKA Workshop 2018: Serija GOM međunarodnih radionica – 3D mjeriteljstvo u ljevarstvu

GOM konferencija ljevarstvo

GOM radionice su industrijska platforma za susrete inženjera dizajna, proizvođača opreme i alata, te stručnjaka iz područja istraživanja i razvoja, proizvodnje i osiguranja kvalitete. Pružaju uvid u upotrebu optičkog 3D mjeriteljstva u ljevarstvu. Vodeće industrijske tvrtke predstavit će primjere iz svoje svakodnevne prakse i pokazati kako im integriranje optičkih mjernih sustava u cijeli procesni lanac pomaže skratiti razvojne rokove, poboljšati proizvodnju i profitabilnost tvrtke. Pored ovih korisničkih iskustava, GOM tim uživo predstavlja najnovija dostignuća u 3D mjeriteljstvu, te mjerne i inspekcijske softvere.

GOM međunarodna serija radionica “3D metrology in casting and foundry processes” održana je od 1. do 4. mjeseca 2018. na 42 lokacije od Azije do Amerike. Uz primjere primjene iz 29 zemalja  i prezentacije uživo, GOM mreža podijelila je saznanja o procesima i tehnologiji mjerenja širom svijeta.

GOM-ovi mjerni uređaji koriste se u postupcima pješčanog, tlačnog i preciznog lijeva kako bi se osigurala dosljedna kontrola kvalitete: od verifikacije simulacija, preko bržeg isprobavanja alata i kontrole prvih odljevaka do kontrole gotovih proizvoda i CNC obrade.

GOM sustavi omogućuju planiranje mjerenja i kontrolu na osnovi konstrukcijskih podataka. Pri projektiranju kalupa i šablona, moguća je ciljana korekcija alata i kontrola sklopa, jezgri i klizača kalupa. Tijekom probnog lijevanja provjeravaju se oblik i dimenzije, geometrija, debljina stjenke i deformacije odljevaka. Svi mjerni i inspekcijski postupci u kontroli kvalitete serijske proizvodnje su automatizirani.

 

Uz predstavljanje iskustava iz prakse korisnika iz regije, naš tim održao je prezentacije uživo na kojima je predstavio najnovija dostignuća 3D mjernih sustava i softvera za:

  • Osiguranje kvalitete u izradi uzoraka i kalupa
  • Praćenje i povratne projekcije u izradi alata i odljevaka
  • Analizu više dijelova
  • Kontrolu kvalitete proizvodnje odljevaka

 

Održali smo radionice:

  • 7. 2. 2018. – Crowne Plaza hotel, Beograd, Srbija
  • 21. 2. 2018. – Hotel Aristos, Zagreb, Hrvatska
  • 7. 3. 2018. – FourPoints Ljubljana Mons, Ljubljana, Slovenija

 


SVE NOVOSTI